"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tulevikutrammiga Lasnamäelt kesklinna (0)
07. november 2007

Linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku kinnitada trammiliinide Lasnamäe – Vabaduse väljak ja Lennujaam – Balti jaam trassid. Eelnõu kohaselt peab linnavalitsus koostama 2008. aasta märtsiks ka Lasnamäe trammiliini lihtsustatud variandi.

«Trassi valikust sõltub konkreetne investeeringute maht ja projekti sotsiaal-majanduslik tasuvus,» märkis Mutli. «Samuti ei ole ilma trassivaliku otsuseta võimalik teostatavusuuringut lõpuni viia ja Ühtekuuluvusfondile rahataotlust esitada.»

Projekti «Tallinna tramm» raames on kavas rajada Tallinna keskosa läbiv, Lasnamäed Mustamäega ühendav trammiliin ja lisaks sellele veel trammiliin Lennujaam – Balti jaam. Projekti esimeses etapis (2007–2013) on kavas ehitada trammiliinid Lasnamäe – Vabaduse väljak ja Lennujaam – Balti jaam.

«Vajadus trammiliine pikendada on juba ammu olemas. Nüüd on tarvis teha konkreetne otsus ja lõpuks tegutsema hakata,» lisas Mutli.

Seniajani pole teada, kas ja millisel määral trammiprojekti ELi Ühtekuuluvusfondist kaasfinantseeritakse. Seetõttu korraldab linnavalitsus Lasnamäe trammiliini alternatiivse, nn lihtsustatud variandi koostamise.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.