"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Kooliarstidele miljon krooni (0)
19. detsember 2007

Tallinn toetab sihtasutust Koolitervishoid järgmisel aastal miljoni krooniga, et tagada kooliarstide töö jätkamine Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et linn peab tähtsaks arstide olemasolu koolides, kuid haigekassa finantseering pole selleks piisav. «Kooliarstide tööd rahastab haigekassa praegu sellises ulatuses, et ühe arsti hoolealusteks on 7000 last, mis pole normaalne,» sõnas Martinson. Linnapoolse toetusega on see arv võimalik viia 3500ni.
Kroonilisi tervisehäireid esineb tema väitel juba pooltel lastel ning seetõttu on koolides vajalik meditsiiniline järelevalve.
Tallinna 81 koolis on praegu 73 kooliõe ja 12 -arsti ametikohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.