"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnavolikogul täitub 130 aastat (0)
19. detsember 2007

20. detsembri erakorralisel istungil tähistab Tallinna linnavolikogu 130 aasta möödumist esimesest istungist.
Esmakordselt valiti Tallinnas linnavolikogu 1877. aasta linnareformi käigus. See tegi lõpu nii eluaegse raehärra ametile kui ka seisuslikule linnavõimule üldse ning kaotas Toompea ja all-linna eraldatuse. Linna omavalitsusorganiteks said neljaks aastaks valitav linnavolikogu, kes valis neljast linnanõunikust koosneva linnavalitsuse ja linnapea.
Tallinna linnavolikogu esimene valimine oli 1877. aasta 24. ja 25. novembril (uue kalendri järgi 7. ja 8. detsembril). Valitud kogu avaistung toimus sama aasta 22. detsembril. Tänavuse viimase istungiga 20. detsembril tähistab linnavolikogu 130 aasta möödumist oma tegevuse algusest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.