"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Piletihinnad ühissõidukites uuel aastal (0)
19. detsember 2007

Linnavolikogu määras 1. jaanuarist kehtima hakkavate sõidupiletite hinnad Tallinna ühistranspordis ja sõidu eest tasumise korra.
1. jaanuarist lisandub senistele piletiliikidele 24 tunni grupipilet kahele täiskasvanule ja kahele lapsele. Sada krooni maksva pileti kasutajateks võivad abilinnapea Jaanus Mutli sõnul saada eeskätt Tallinna külastavad pered.
Juuniorkaartide asemel hakkavad õpilased ja üliõpilased edaspidi lähtuvalt vanusest kasutama sõidukaartidena kas õpilaskaarte või üliõpilaskaarte. Nende inimeste hulka, kes saavad Tallinna ühissõidukeid tasuta kasutada, lisanduvad Tšernobõli aatomielektrijaama avarii tagajärgede likvideerimisest osavõtnud.
Sõidutalong hakkab uuest aastast maksma 13 krooni ja soodustalong 6 krooni. Kümne korra pileti hind muutub 5 krooni võrra ning tõuseb 90 kroonile. ID täiskaart hakkab maksma 25 krooni senisest rohkem ehk 275 krooni. Õpilase ID-pilet maksab senise 90 krooni asemel 100 krooni, üliõpilase ID-pilet 110 krooni.
Eakate inimeste ning kolme või enama lapsega perede vanemad, samuti raske või keskmise puudega 16-aastaste või vanemate isikute ID-pilet kallineb 10 krooni ning hakkab maksma 110 krooni.
Piletihinna kallinemisel mängivad peamist rolli kütusehinna tõus ja bussi- ja trammijuhtide palgakasv.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.