"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Esilinastub prohvetlik film (0)
23. jaanuar 2008

6. veebruaril esilinastub kinodes 1993. aasta USA-Soome mängufilm «Tallinn pimeduses», kus on jahmatava täpsusega kujutatud pronksiöö mässu aastaid enne sündmuste tegelikku toimumist.

Režissöör Ilkka Järvilaturi thriller-põnevikus algavad Tallinnas Tõnismäel elektrikatkestuse tõttu massirahutused ja hullunud rahvas peksab sisse poodide aknad, et vargile minna. Pimendamise taga on Vene maffia, kes tahab Eesti pangast varastada riigi kullavarusid.
Kuigi «Tallinn pimeduses» valmis juba 1993. aastal, jõuab see Eesti kinodesse alles nüüd. Film esilinastus Toronto festivalil, seejärel sai sellest ootamatu publikulemmik Sundance’il ning lõpuks pärjati see 1994. aastal Hõbealeksanderi auhinnaga Thessaloniki filmifestivalil Kreekas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.