"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Lagunenud majad lammutamisele (0)
23. jaanuar 2008

Tallinna linnavalitsus moodustas komisjoni, mille eesmärgiks on selgitada välja miljööväärtuslikel aladel asuvate lootusetult lagunenud ja ümbrusele ohtlike hoonete säilitamise otstarbekus.

Komisjoni esimeheks määratud abilinnapea Taavi Aasa sõnul on paljud miljööväärtuslikel aladel asuvad, kuid arhitektuuriliselt mitteväärtuslikud hooned lagunenud piirini, mil nende taastamine pole enam võimalik.

«Sellised majad on pidevaks ohuallikaks,» ütles Aas. «Igal aastal on mahajäetud hoonetes kümneid põlenguid, millega kahjuks kaasnevad sageli ka inimohvrid. Miljööväärtuslikus tuumikalas asuv kasutuseta maja on ohuallikas ka ümbritsevatele väärtuslikele, kaitset väärivatele hoonetele.»

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.