"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Maailmast (0)
23. jaanuar 2008

Saastava autoga linna ei saa

Kolmes Saksa linnas kehtestati kesklinna sisenemise keeld autodele, mis ei vasta puhta õhu regulatsioonidele. Berliini, Kölni ja Hannoveri kesklinna ei saa enam sõita autod, millel pole katalüüsneutralisaatorit või välisõhu tolmufiltrit.

Autodele, mis vastavad puhta õhtu regulatsioonidele, antakse n-ö roheline aknakaart. Berliinis registreeritud 1,2 miljonist autost on roheline kaart juba 80 protsendil. Kölnis on seni välja antud 280 000 rohelist kaarti, Hannoveris ligikaudu 36 000.
Rohelise kaardita kesklinna sisenenud auto saab 40 eurot trahvi.
Milanos hakkas aga linna sisenevatele sõidukitele kehtima kuni 10-eurone saastemaks. Linna saab siseneda 43 elektrilise värava kaudu, mida kontrollivad kaamerad.

Peterburis pandi kinni üle 300 mängusaali

Aasta alguses jäi Peterburis suletuks üle 300 mänguautomaadisaali, mis seadusega ära keelati. Kasiinod peavad tegevuse lõpetama hiljemalt 2009. aasta 30. juunil.
Hasartmängu reguleeriv seadus võeti Peterburis vastu mullu suvel. Kasiinod võivad oma tegevust jätkata ainult juhul, et peavad kinni neile kehtivatest piirangutest, mis muu hulgas puudutavad näiteks mängulaudade ja -automaatide arvu, saali suurust ning töötavat personali.

Linnavalitsus oli sunnitud mängusaalid sulgema, sest nad said pidevalt kaebusi inimestelt, kelle sugulased on hasartmängusõltlased.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.