"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tallinlased elavad targas linnas (0)
23. jaanuar 2008

Tallinn valiti teist aastat järjest seitsme intelligentsema kogukonna sekka, tänavune võitja kuulutatakse välja maikuus New Yorgis.

14. jaanuaril Hawaiil Honolulus toimunud Intelligent Community Forumil (ICF) avalikustati selle aasta seitsme maailma intelligentseima kogukonna nimekiri, mis koosneb linnadest, mis on oma majandusliku arengu poolest 21. sajandi musternäited. Nimekirja avalikustamine on ICF auhindade jagamise tsükli teine etapp ning see toimus juba kuuendat korda.

Tallinna nominatsiooni põhjendatakse kõrgelt arenenud e-süsteemidega. Äramärkimist on leidnud Tallinna üle 600 avaliku internetipunkti, edukad e-riigi programmid ja Euroopa kõige kõrgetasemelisem ID-kaardi süsteem.

Lisaks Tallinnale kuuluvad intelligentsemate kogukondade hulka veel Dundee (Šotimaa), Fredericton (Kanada), Gangnami rajoon Soulis (Korea), Kirde-Ohio (USA), Westchester New Yorgis (USA) ning Winston-Salem (USA).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.