"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinnas on tarvis rohkem filmida! (0)
23. jaanuar 2008

Menuka Vene filmi «18-14» režissööri Andres Puustusmaa sõnul on Tallinn väga kinematograafiline linn, mis võiks sobida võttepaigaks paljude riikide filmitegijatele.

«Vanemad inimesed mäletavad, et siin võeti üles väga palju nõukogude filme. Me lausa kasvasime üles kinodekoratsioonide vahel,» meenutab Puustusmaa.

«Praegu ehitatakse vanalinna ümber väga palju uhkeid hoonekomplekse – olulisim on, et need ei lämmataks sellega väärtuslikku ajaloopärandit.»

Puustusmaa kutsus ka oma Moskva kursusekaaslasi «18-14» esilinastusele Tallinnas.

«Nad jalutasid justkui nõiutult meie vanalinnas ning rääkisid pärast, et nad juba praktiliselt tegid filmi valmis – oma mõtteis. On väga kahju, et meie omavahelised kultuurisidemed on katkenud – paljud pelgavad veel «Suurt Venda», saamata aru, et just see pelgus ongi sõltuvuse tunnus,» lausub Puustusmaa, kelle sõnul on eelmisel nädalal sõlmitud Moskva ja Tallinna kultuurikoostöö leping talle väga hea uudis.

Puustusmaa sõnul on Venemaa kinotööstus tõusuteel, rahvas on hakanud kinos käima. «Mina kui põlistallinlane kordan, et Tallinnas on tarvis filme üles võtta,» räägib ta.

«Jah, ka praegu on gruppe, kes korra aastas meie juures midagi filmivad. Aga seda on vähe, meil on ju kohapeal suurepärased professionaalid – valgustajad, helioperaatorid. Siin on nagu pianisti puhulgi, kui ei harjuta, ei suuda varsti enam tasemel püsida. Ometi oleks film linnale suurepärane reklaam, inimesed tahavad sõita kohta, mida nad on kinos näinud.»

Puustusmaa heidab ette seda, et vene turistidele pole pööratud piisavat tähelepanu.
«Meil pole aga ainsatki silti vene keeles!» lausub ta. «Siinkohal tahaksin esitada küsimuse rahvastikuminister Urve Palole: mille peale küll kulutatakse integratsioonifondide raha? See on naljakas – oodata külla vene turiste ja samas nende heaks mitte midagi teha.»

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.