"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Katarina Jee rõõmustab raamatuhuvilisi (0)
27. veebruar 2008

8. veebruaril tutvustas Tallinna Keskraamatukogu Raekoja platsil Tallinna esimest raamatukogubussi Katarina Jee, mis täitus kohe pärast avamist lugemishuviliste linlastega.

Tallinnas lugejaid teenindavas raamatukogubussis on kirjandust nii lastele kui ka täiskasvanutele eesti ja vene keeles. Kogus on praegu ligikaudu 3800 raamatut, lemmikraamatuid nii suurtele kui väikestele – muu hulgas «Leiutajateküla Lotte», «Meisterdetektiiv Blomkvist», «Mees, kes teadis ussisõnu», «Toomas Nipernaadi» jpt.

Bussi külastanud tallinlane Mati Vaitmaa tunnistas, et esialgu ta kahtles selle vajalikkuses. «Siis sain teada, et raamatuid saab tagastada ükskõik millisesse haruraamatukogusse ja see muutis mu meelt,» märkis mees ja laenutas lapselapsele Harry Potteri seitsmenda raamatu.

Buss pakub teenuseid Tallinna piirkondades, kus raamatukogusid läheduses ei ole, näiteks Kristiines, Lasnamäel, Astangul, Nõmmel, Mähel ja Pirita-Kosel. Raamatukogubussis kehtib Tallinna Keskraamatukogu lugejakaart, mille saab vajadusel vormistada ka kohapeal. Ratastoolis liikujad pääsevad raamatukogubussi invatõstuki abil.

Märtsis selgub bussi liikumisgraafik, täpsemat infot nende kohta leiab Tallinna Keskraamatukogu koduleheküljelt www.keskraamatukogu.ee.
Bussis leiduvat kirjandust saab otsida otsinguarvutist elektronkataloogist ESTER veebiaadressil http://ester.nlib.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.