"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Linnapea esitles presidendile Poska maja (0)
27. veebruar 2008

Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves külastas 1. veebruaril Kadriorus asuvat Jaan Poska maja, mille Tallinn pärast põhjalikku restaureerimist Poska sünniaastapäeval, 24. jaanuaril avas.

«Jaan Poska maja restaureerimine on väärikas tänu ja tunnustus meie suurmehele, kes aitas Eesti Vabariiki kinnistada maailma kaardile ning andis noore riigi välispoliitikale esimesed suunad,» ütles president Toomas Hendrik Ilves ringkäigul Jaan Poska restaureeritud maja Kadriorus.

Riigipeale tutvustas maja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes andis presidendile lühiülevaate, kuidas jõudis maja Poska omandusse ning hoone käekäigust pärast seda. Täpselt 100 aastat tagasi, 1908. aasta jaanuaris, omandas Jaan Poska 11 000 rubla eest kinnistu, mille aadress oli siis Liiva tänav 8. Linnapea Edgar Savisaare sõnul oli see summa tolle aja vääringus võrdne linnapea ligi kolme aasta palgaga. «Tallinna linnapea aastapalk 1910. aastal oli 4000 rubla,» selgitas linnapea.

President Ilves möönis, et minevikupärandi restaureerimine on kulukas ning nõuab mõistmist mitte ainult omavalitsuselt, vaid ka linlastelt. «Minu tänu ja tunnustus kuulub omavalitsustele, nagu ka eraisikutele, kes mõistavad ja soovivad meie ajaloo ilu hoida,» sõnas riigipea.

«Tegemist pole lihtsalt Kadriorule iseloomuliku hoonega, vaid just nimelt majaga, kus elas Tartu rahulepingu allkirjastaja, Eesti Vabariigi kunagine välisminister ja Tallinna linnapea.»

Vestluses peatuti ka pealinna arengul – ühistranspordi, Kopli piirkonna tuleviku ning kõrghoonete teemal.

Samuti arutasid president ja linnapea ohtlike veoste ja rasketranspordi linnast väljaviimise probleeme ning Tallinna ringtee küsimusi.

Savisaar väljendas muret, et neis küsimustes ei ole linna ja riigi vaheline koostöö ega sellealased tegevused kuigi hoogsad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.