"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Linnapolitseil uued ülesanded (0)
27. veebruar 2008

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) ohjab sellest aastast ka liiklust, kontrollib parkimist ja pani tööle jalgsipatrulli.

Linnapolitsei tagab nüüdsest korda tihedaima liiklusega ristmikel, veebruaris kergendas mupo näiteks Tartu maantee ja Liivalaia tänava ristmiku läbitavust tipptunnil. Abilinnapea Taavi Aasa kinnitusel on linnapolitsei parkimiskontrolli vaja, sest linnas on hulk egoistlikke autojuhte, kes jätavad oma sõiduriista kuhu iganes.

Aasta algusest kuni 22. veebruarini menetles munitsipaalpolitsei 558 rikkumist, mida on mullusest 382 võrra enam. Avastati heakorra (276). liiklusseaduse (218), jäätmehoolduse (35), lemmiklooma pidamise (28) ja kaevetöödega (1) seotud rikkumisi.

• Linnapolitsei telefon on 14410.
• Praegu töötab 79 linnapolitseinikku.
• Oma linnapolitsei on Euroopas näiteks veel Riias, Ventspilsis, Madridis, Pariisis, Prahas ja Budapestis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.