"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Rahvahääletus keelas linnafirma müügi (0)
27. veebruar 2008

7% Leipzigi elanikest otsustas rahvahääletusel, et linna energiaettevõtte osalust erainvestorile müüa ei tohi.

Leipzigi linnapea koos ettevõtte nõukogu liikmetega soovisid müüa linna firma Leipziger Stadtwerke osaliselt Prantsuse energiafirmale Gaz de France. 49,9% munitsipaalettevõttest oleks müüdud hinnaga 520 miljonit eurot ning müügi eesmärgiks oli vähendada linna võlakoormat. Müügiplaani vastu olid peale elanike ka rohelised ja vasakpartei, sest ettevõte toob linnale palju tulu – aastas 50 miljonit eurot. Osa sellest rahast kasutatakse näiteks ühistranspordi doteerimiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.