"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tallinna vanim trammijuht Liidi Paas (0)
27. veebruar 2008

Tallinna teenetemärgi sai ka Tallinna teenekaim trammijuht Liidi Paas, kes on trammipargis töötanud üle 50 aasta ning sõidutab 68-aastasena linlasi praegugi.

1956. aastal Tallinna tulnud Liidi Paas töötas esmalt kaks aastat konduktorina, kuid asus seejärel trammijuhina tööle. «Eriala valik oli juhus,» lausus Paas. «Samas pole ma kordagi nende aastate jooksul mõelnud, et peaks eriala vahetama. Esiteks maksti siin karjääri alguses alati väga hästi palka – 100 rubla kuus.»

Kui Paas esimest korda tööle läks, polnud tal isegi mitte trammisõiduraha. Ta ostis juhuslikult loteriipileti ning võitis 25 rubla.

«See oli hea enne,» leiab naine, kelle sõnul pole trammijuhi töö talle seni tervisele hakanud, ta ei kanna isegi prille. «Tuuletõmbus siin on, aga tuleb lihtsalt soojalt riidesse panna ning peab olema – arvestades meie liiklust – väga rahulik.»

Paas ei tea, millal ta trammijuhitöö lõpetab. «Seda pean aga ütlema, et varem olid inimesed sõbralikumad ning isegi tänasid trammijuhti sõidu eest.»

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.