"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Kasiinod lasteaedadest ja koolidest kaugemale (0)
10. märts 2008

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul häirib pealinlasi juba pikka aega õnnemängukohtade rohkus linnas, kuid paraku kehtiv hasartmänguseadus ei anna väga laialdasi aluseid, et keelata mängukoha avamist.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul häirib pealinlasi juba pikka aega õnnemängukohtade rohkus linnas, kuid paraku kehtiv hasartmänguseadus ei anna väga laialdasi aluseid, et keelata mängukoha avamist. Seetõttu kiitis linnavalitsuse heaks vastava määruse eelnõu, mille kohaselt arvestatakse mängukoha taotletava asukoha sobivuse hindamisel, et see ei paikneks koolieelse lasteasutuse, põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse, huvikooli, noortelaagri, laste hoolekandeasutuse või noortetööasutuse hoone territooriumil või nende vahetus läheduses. Samuti ei tohi mängukoht asuda elumajas ning üld- või detailplaneeringuga elamumaaks määratud maa-alal. Otsuse langetamisel võetakse arvesse politseiprefektuuri seisukohta mängukoha avamise või tegevuse jätkamise ning selle võimalike kaasmõjude kohta, vajadusel küsitakse ka lähiümbruse elanike arvamust.
Oma seisukoha mängukoha avamise või tegevuse jätkamise küsimuses esitavad komisjonile ka taotletava mängukoha asukohajärgne linnaosavalitsus koos halduskoguga.
„Vajadus sellise eelnõu järgi ongi tingitud uue hasartmänguseaduse aeglasest menetlemisest, samal ajal kui hasartmängukorraldajad on huvitatud järjest uute mängukohtade avamisest,” tõdes Mutli.
Tallinna linnavalitsus kiitis heaks määruse eelnõu, millega kehtestatakse hasartmängu mängukohtade komisjoni põhimäärus ning muudetakse linnavalitsuse hasartmänguseaduses ja loteriiseaduses linnavalitsusele pandud ülesannete delegeerimise määrust.
Maksu- ja tolliameti andmetel on Tallinnas 1. veebruari 2008 seisuga 90 õnnemängukohta, mullu andis Tallinna ettevõtlusamet kirjaliku nõusoleku 12 uue õnnemängukoha tegevuse alustamiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.