"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Noortekeskused tõmbavad noored tänavatelt eemale (0)
10. märts 2008

Tallinna noorsootöö keskuse viieaastane tegevus on tekitanud pealinnanoortel huvi töötada vabatahtlikuna välismaal ning pannud välismaa noori huvituma Tallinnast.

Tallinna noorsootöö keskuse viieaastane tegevus on tekitanud pealinnanoortel huvi töötada vabatahtlikuna välismaal ning pannud välismaa noori huvituma Tallinnast.
Tallinna noortekeskuste katusorganisatsioon Tallinna noorsootöö keskus tähistab 5. märtsil oma viiendat tegutsemisaastapäeva. Seetõttu toimub terve märtsikuu Tallinna noortekeskustes mitu noortele mõeldud üritust, mille kohta saab infot aadressilt www.taninfo.ee.
Põhipidustused toimuvad 14. märtsil, kui Tallinna ülikoolis toimub linnanoorte tööle pühendatud seminar, kus tunnustatakse parimaid noortetöötajaid. Õhtu lõpetab tordi ja meelelahutusprogrammiga alkoholivaba pidu klubis Privé, kus peaesineja on ansambel Traffic, plaate keerutab DJ Quest ja sünnipäeva juhatab diskor J. O. C.
Tallinna noorsootöö keskuse juhataja Riina Vaap toob üritustest esile seminari, kus Tartu ülikooli teadlane Andra Siibak teeb ettekande „Noored ja Rate”: kas ainult (kõver)peegeldus?”
„Rate’ist on räägitud vaid ajakirjanduses ja paljud vanemad on soovinud, et see ära keelataks,” rääkis Siibak. „Seni oleme noortega tegelenud Rate’i osas ainult kõhutunde järgi ja tegelikult pole selle mõju teaduslikult uuritud. Võib-olla on see noortele hoopis kasulik ja õpetlik ?”.
Keskuse direktori asetäitja Kristjan Kruusi kinnitusel on sünnipäeva kaugeim eesmärk tõmmata tähelepanu noortele. „Ja sellele, et viie tegutsemisaasta vältel on keskused ennast tõestanud,” lisas ta. Viie aastaga on noorsootöö keskus loonud ka nõustamiskeskuse, kus Tallinna noored uurivad ühe enam võimalusi, et minna Euroopasse vabatahtlikuks.
Pealinna elanikest moodustavad noored üle veerandi, linn on suurendanud noorteprojektide rahalisi toetusi,” märkis ta.

Põnevamaid noorsootöö keskuse projekte
Portaal www.taskuraha.info
Keskkond, kust noored saavad infot töökohtade, seaduste, CV-de kirjutamise jms kohta.

Võimalused sinu hoovis ja Ranna noortekeskus
Projekt, millega pakuti noortele tegevusi nende elukoha lähedal, näiteks haljasaladel ja parkides ja Stroomi rannas jne.

Ideeäss
Koostöös Tallinna ettevõtlusametiga kaks aastat korraldatud noorte uuenduslike ideede konkurss.

Noortekeskusele 12 miljonit
• Tallinn kulutab tänavu noortekeskustele 12 miljonit krooni, noortekeskustes töötab 53 inimest.
• Tallinnas on praegu juba kümme noortekeskust ning üks nõustamiskeskus TAN-info 7–26aastaste vaba aja sisustamiseks.
• Noortekeskustes töötavad mitmesugused klubid ja ringid, näiteks kitarri algõpe ning savi- ja klaasistuudiod. Pääsküla noortekeskuses asub ekstreemhall rula ja BMX-i huvilistele. Lähiajal avab uksed multimeedia kallakuga noortekeskus Järvel, kus huvilised saavad tegeleda filmi, fotograafia, raadio ja kirjutava ajakirjandusega.
• Kokku külastasid noored mullu keskusi rohkem kui 78 000 korral.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.