"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tallinn peab muutuma suurlinnalikumaks (0)
10. märts 2008

Elanike ja ettevõtete ümberasumine Tallinna ümbritsevate omavalitsuste nn kuldsesse ringi sunnib pealinna elamuehitust tihendama.

Elanike ja ettevõtete ümberasumine Tallinna ümbritsevate omavalitsuste nn kuldsesse ringi sunnib pealinna elamuehitust tihendama.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ütles koos Briti nõukoguga korraldatud mõttetalguid avades, et valglinnastumine on meie jaoks muutunud sama teravaks probleemiks kui mujal Euroopas: äsjastele põldudele on kerkinud eramud ja kolinud ettevõtted.
„Tallinn on piltlikult öeldes voolanud üle ääre,” nentis Vitsut. „Linna ümber on kujunenud nn kuldne ring omavalitsustest, kus elanike arv jõudsalt suureneb, kasvatades ka nende omavalitsuste rahakotti, kuid tuues ühtlasi kaasa hulgaliselt lahendamist vajavaid probleeme infrastruktuuri väljaarendamisel, ühistranspordi ja haridusküsimuste korraldamisel.”
Vitsuti sõnul on samal ajal täheldatav, et paljud inimesed on pendelrändest tüdinud ning tahaksid naasta harjumuspärasesse linnakeskkonda. Siit lähtuvalt püstitas ta teesi: „Tallinn peab muutuma suurlinnalikumaks, kui soovime, et valglinnastumine pidurduks.”
Suurlinnalik keskkond on Vitsuti hinnangul saavutatav avaliku ruumi kaasajastamise ja kesklinna tihendamise teel ümber vanalinna. Niisugune keskkond suudaks aktiivsele inimesele pakkuda soovitavat elukvaliteeti, mis ei ole kättesaadav maa-omavalitsustes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.