"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vabaduse laste ­vabadusest (0)
10. märts 2008

Mul on tõeliselt hea meel, et suusaäss Andrus Veerpalu Tallinnas ei ela, kui ma juhtun taas lugema tema järjekordsest kiiruseületamisest. Kahjuks jätkub samasuguseid hoolimatuid kihutajaid Tallinnaski piisavalt, mistõttu pealinn on otsustanud igal aastal muuta vähemalt kümne ohtlikku ülekäigurada turvalisemaks, ehitades sinna ohutussaari, piirdeid jms. Samuti kaaluvad linnajuhid tõsiselt 40 km/h piirkiiruse kehtestamist kesklinna piirkonnas.

Mul on tõeliselt hea meel, et suusaäss Andrus Veerpalu Tallinnas ei ela, kui ma juhtun taas lugema tema järjekordsest kiiruseületamisest. Kahjuks jätkub samasuguseid hoolimatuid kihutajaid Tallinnaski piisavalt, mistõttu pealinn on otsustanud igal aastal muuta vähemalt kümne ohtlikku ülekäigurada turvalisemaks, ehitades sinna ohutussaari, piirdeid jms. Samuti kaaluvad linnajuhid tõsiselt 40 km/h piirkiiruse kehtestamist kesklinna piirkonnas.
Hämmastav on muidugi lugeda, et reformierakonna poliitiku Taavi Rõivase sõnul oleks kiirusepiirangu kehtestamine rumal tegu, sest üksnes massiivne teedeehitus aitavat automaatselt inimeste elusid säästa. Tegelikult on enamiku liiklusõnnetuste põhjus alati kihutajate endi kahe kõrva vahel. Teemõrvarite maailmavaate lahutamatuks osaks on tugevama õiguse printsiip, ükskõiksus teiste inimeste kannatuste suhtes ja suisa jõhkrus. Võiks ju arvata, et mitme lapse isa Veerpalu tajub elu haprust, aga miski tema ellusuhtumises sunnib teda ikka ja jälle gaasi vajutama.
Liiklushuligaane oma kõnedes korduvalt nuhelnud vabariigi president Toomas-Hendrik Ilves väitis aastapäevakõnes, et me elame mitte ainult iseseisvas, vaid ka tõeliselt vabas riigis.
Samas jääb õhku küsimus: miks meie tõeliselt „vaba” Eesti riik on meie lastele nii ebaturvaline, et mõistlik vanem lihtsalt ei lase oma võsukesi üksi tänavatele liikuma. Paljud n-ö “vabaduse lapsed” näevad maailma paljuski vaid emme-issi auto tagaistmelt, lisaks jälgib vanem mobiiliga lapse pea iga sammu.
Vähemalt Tallinna linn püüab küll suurendada igal sammul oma linnakodanike VABADUST ELADA. Seda nii alkoholi müügile reegleid seades või siis vajadusel autode sõidukiirust ohjeldades. Sest nagu ka president Toomas-Hendrik Ilves ütleb: „Vabadus ei tule niisama ülalt, vaid sõltub meie endi, iga kodaniku, sinu ja minu kohusest selle eest seista ja seda kaitsta. Ka nõuda, kui me arvame, et meie riik on vabaduse kaitsmisel loid.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.