"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Lasnamäe tahab uueneda (0)
17. märts 2008

Lasnamäe linnaosa valitsuse eestvedamisel on koostamisel linnaosa arengukava aastani 2013. Lasnamäel elab üle 112 000 inimese, üle neljandiku Tallinna elanikkonnast. Seega on Lasnamäe elanike arvult Tallinna kaheksast linnaosast ülekaalukalt suurim.
Lasnamäel on registreeritud ligi 2600 ettevõtet, kus töötab umbes 35 000 inimest. “Lasnamäe linnaosas tekib töökohti üha juurde, mis tähendab, et üha enam lasnamäelasi leiab tööd kodulinnaosast,” ütleb linnaosa vanem Kalle Klandorf, kelle sõnul on linaossa oluline saada juurde investeeringuid.
Lasnamäe linnaosa võib jagada tinglikult kaheks erinevate juhtfunktsioonidega piirkonnaks: elamute ala ning Peterburi tee ääres olev tööstusala. Linnaosa territooriumil asuvad tühjad alad kätkevad suuri arenguvõimalusi. “Siinkohal võiks ära nimetada Tallinna tulevikku kujundava Ülemiste City ja kavandatava enneolematult suurejoonelise meelelahutuskeskuse Tallink City, samuti endise paekarjääri ala mitmesuguseid ajaveetmisvõimalusi pakkuvaks pargiks kujundamise,” sõnab Klandorf.
Rahvastikuregistri andmeil on Lasnamäe elanike seas eestlasi 28,6%, venelasi 57,8%, ukrainlasi 6,1% ja teiste rahvuste esindajaid 7,4%. “Seetõttu on väga tähtis edendada lõimumispoliitikat, et linnaosas oleks tagatud eestimeelne euroopaliku mõttelaadiga demokraatlik ühiskond,” ütles Klandorf.
Lasnamäe kavandati Tallinna magalarajooniks, milles 12 mikrorajooni 200 000 elanikule. Nõukogude perioodi lõpuks jõuti välja ehitada kaheksa mikrorajooni kokku 650 kortermajaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.