"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Pelguranna Gümnaasium kujundatakse ümber põhikooliks (0)
17. märts 2008

Tallinna volikogu kiitis heaks otsuse eelnõu, mille järgi kujundatakse Pelguranna Gümnaasium alates 1. septembrist 2008 ümber Pelguranna Põhikooliks.
Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen tõdeb, et koolis on viimasel neljal aastal ehk perioodil 2003–2007 õpilaste arv järjepidevalt vähenenud – 383lt kuni 224ni, s.o 41,5%. “Kuna kooli gümnaasiumiosa ei vasta Tallinna munitsipaalkoolide väljakujunenud võrgu printsiipidele, siis on kavandatud Pelguranna Gümnaasiumi ümberkujundamine põhikooliks,” märgib Jäppinen. “Me oleme ikka kriitiliselt üle vaadanud nende koolide tegevuse, mis töötavad pikka aega alakomplekteeritult ning mille edasise töötamise käigus ei ole objektiivselt võimalik tagada õpilastele normaalset õpikeskkonda ja nõutavat hariduse kvaliteeti.”
10. klassi vastuvõtt lõpetati alates 2005/2006. õppeaastast, seega viimasel kahel õppeaastal ei ole koolis avatud 10. klasse. 2007/2008. õppeaastal õpib koolis 224 õpilast, sh 12. klassis ainult 19 õpilast.
Haridusasutus jätkab Põhja-Tallinna piirkonnas tegevust kolme vene õppekeelega gümnaasiumi (Karjamaa Gümnaasium, Tallinna Ranniku Gümnaasium, Ehte Humanitaargümnaasium) hulgas ainsa põhikoolina alates ­­1. septembrist 2008.
Kavatsetavat Pelguranna Gümnaasiumi ümberkujundamist on arutatud kooli juhtkonnaga, samuti on informeeritud õpilasi ja nende vanemaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.