"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinn soovib muudatust Ühistranspordiseadusesse (0)
17. märts 2008

Kuna praegu ei ole võimalik karistada piraattaksojuhte, kes kasutavad matkivaid taksotunnuseid, tegi linn majandusministrile ettepaneku muuta Ühistranspordiseadust.

Kuna praegu ei ole võimalik karistada piraattaksojuhte, kes kasutavad matkivaid taksotunnuseid, tegi linn majandusministrile ettepaneku muuta Ühistranspordiseadust.
Tallinna Transpordiamet on tõsiselt mures olukorra pärast, mille järgi ei ole piraattaksojuhte enam võimalik senises korras karistada ja seetõttu tehti majandus- ja kommunikatsiooniministrile ettepanek viia Ühistranspordiseadusesse sisse täiendus.
Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli leiab, et põhimõtteliselt on kohtupraktika loonud olukorra, kus “varrukamehed” ehk piraattaksod saavad tegutseda karistamatult. “Auto, millele ei ole väljastatud sõidukikaarti, ei ole Riigikohtu otsuse kohaselt takso,” lisab Mutli. “Seega, kui meil on tegemist juhiga, kel pole ei sõidukikaarti ega tegevusluba, kuid tema autol on olemas taksotunnused või neid matkivad tunnused, siis ülaltoodust tulenevalt pole ikkagi tegemist taksojuhi või taksoteenust pakkuva isikuga ja karistada teda ei saa.”
Plaanitava muudatuse kohaselt saaks taksotunnuste või neid matkivate tunnuste kasutamise eest karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut.
“Pragune olukord on kahjulik nii riigile, kellel jäävad maksud saamata, kui ka kliendile, kes saab ebakvaliteetset teenust ja tihtipeale ka petta, samuti kerkib kliendi turvalisuse probleem,” sõnab Mutli. “Peale selle tekitab see rahulolematust õiguspäraselt taksoteenust pakkuvate juhtide seas ja lõppkokkuvõttes kannatab nii pealinna kui ka riigi maine tervikuna. Tuletan siinkohal meelde, et Soome meedias liiguvad regulaarselt jutud Tallinna pätt-taksojuhtidest ja praegune olukord soosib ka piraattaksode juurde tekkimist.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.