"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Tuberkuloosi haigestumine on vähenenud (0)
17. märts 2008

Järjekindla preventiivse tegevuse tulemusena on Tallinnas tuberkuloosi haigestumine langenud madalamaks Eesti keskmisest.
Aastatepikkuse sihipärase tegevuse tulemusena oli mullu Tallinnas tuberkuloosi haigestumise intensiivsusnäitaja 21,2 haigusjuhtu 100 000 elaniku kohta, mis on madalam Eesti keskmisest näitajast 24,8 haigusjuhtu 100 000 elaniku kohta.
Kõige sagedamini haigestuti vanuserühmas 40–49 aastat. Kindla elukohata oli 18% tuberkuloosihaigetest.
Tallinn on rahastanud projekti “Tuberkuloosi preventsiooni teenus” juba aastast 2000 ning nüüd lõpuks on näha ka positiivseid ilminguid.
Projekti eesmärgiks on teha epidemioloogilisi uuringuid kopsutuberkuloosi lahtise haigusvormiga (BK+) haigete nakatumise ja nakkushaiguse leviku asjaolude väljaselgitamiseks. Samuti on eesmärgiks tõkestada kopsutuberkuloosi levikut riskirühmade (ravikindlustamata ja kodutute isikute) seas.
Koostöös AS Ida-Tallinna Keskhaiglaga teostatakse kord aastas riskirühma kuuluvate isikute röntgenuuringut, kontrollitakse öömaju/varjupaiku ja sotsiaalmajutusüksuseid ning tehakse ettepanekuid nakkustõrje nõuete täitmiseks.
Projekt jätkub ka tänavu, mil pööratakse senisest suuremat tähelepanu sotsiaalmajutusüksuste elanike tervise kontrollile.
Linnaeelarvest on projekti jaoks eraldatud 180 000 krooni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.