"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Koduvisiidid muutuvad järjest harvemaks (0)
31. märts 2008

Möödunud nädalal teatas Tallinna Perearstide Selts, et soovib vähendada koduvisiite. Paraku mõjutab selline otsus ka teiste tervishoiustruktuuride, näiteks kiirabi ja haiglate erakorralise meditsiini osakondade tööd.
Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas annab perearstide plaanile vastakad hinnangud. “Eriarstina olen kindlasti seda meelt, et patsiendid peaksid ise minema arsti juurde, mitte ootama koduvisiiti,” märgib Adlas. “Teisest küljest aga ei saa Tallinna perearstid üksi sellist otsust vastu võtta, sest see puudutab otseselt ka teisi tervishoiustruktuure.”
Tema sõnul oleks kindlasti tulnud enne läbi rääkida näiteks kiirabiga ja haiglate erakorralise meditsiini osakondadega, kuhu patsiendid pöörduvad siis, kui perearst koju ei tule.
Tallinna Perearstide Seltsi juhatuse esimees Diana Ingerainen kinnitab, et mingeid drastilisi muutusi patsiendi jaoks siiski ei tule. “Koduvisiidid on osa perearsti tööst ja selles suhtes niipea midagi ei muutu,” märgib arst.
Ingeraineni sõnul võtab perearst esmalt patsiendiga telefoni teel ühendust ja selgitab välja patsiendi tervisliku seisundi. Seejärel otsustab arst, kas otstarbekam on teha koduvisiit või kutsuda patsient vastuvõtule.
“Koduvisiidil ei ole arstil diagnostikavahendeid, mis võimaldaksid tänapäeva meditsiini nõuetele vastavalt diagnoosi panna ja õiget ravi määrata,” räägib Ingerainen. “Ka kulutab koduvisiit tarbetult palju arsti aega: sõltuvalt kaugusest kulub Tallinnas koduvisiidile kokku 1 kuni 1,5 tundi, sama aja jooksul saaks arst keskuses vastu võtta 4 kuni 6 patsienti.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.