"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Vastsündinud vajavad kodust jälgimist (0)
31. märts 2008

Vastsündinu tervise jälgimise ja hindamise kohustus ei ole Tallinna perearstisüsteemi poolt piisavalt tagatud ning sünnitusmaja on oluliselt sagedasem abiandja kui perearst, selgub Tallinna Lastehaigla algatusel tehtud värskest uuringust.
256 vastsünnitanud ema ankeetküsitlusest ilmnes, et vastsündinu terviseprobleemide puhul, mida esines kahel kolmandikul uuritud lastest, osutab perearst abi vaid ühele neljandikule.
“Kindlasti peab perearst vastsündinut tema esimesel elukuul kodus külastama vähemalt korra ning pereõde kahel korral,” ütleb abilinnapea Merike Martinson. “Selle uuringu kontekstis mõjub perearstide avaldus, milles deklareeritakse koduvisiitide erandlikkust, küll täiesti läbimõtlematuna. Pealegi on perearstide koduvisiitide vähendamine toonud kaasa haiglate erakorralise meditsiini osakondade ja kiirabi töökoormuse pideva kasvu, mida ei saa aktsepteerida,” avaldab Martinson kahetsust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.