"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Savisaar ja Laar avasid Jüri Vilmsi konverentsi (0)
07. aprill 2008

Möödunud nädalal meenutasid Edgar Savisaar ja Mart Laar ühiselt Jüri Vilmsi tähtsust Eesti ajaloos, Vilmsi auks peeti mälestuskonverents.
Konverentsi korraldaja, Tallinna linnavolikogu aseesimees Tarmo Lausing ütles, et nüüdis-Eesti poliitika tipus seisvad Savisaar ja Laar väärivad kohta Vilmsi kõrval.
“Nii, nagu Edgar Savisaar ja Mart Laar on olnud Eesti riigi iseseisvuse taastamise võtmetegelased, olulised poliitikakujundajad, oli seda Eesti riigi sünni aegadel ka Jüri Vilms,” märkis Lausing. “Töö eest Eesti Vabariigi loomisel võiks Jüri Vilmsi tõsta ühele pulgale Konstantin Pätsi ja Jaan Tõnissoniga, kui mitte kõrgemalegi,” lisas ta.
Sel kuul möödub 90 aastat Vilmsi kadumisest teekonnal Soome, kuhu ta suundus hankima naaberriikide tunnustust vastsele Eesti Vabariigile. Vilms oli üks kolmest Eestimaa Päästmise Komitee liikmest, Eesti Vabariigi asepeaminister ja esimene kohtuminister.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.