"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
HEAKORRAKUU: Leinatamm: oleme 10 korralikuma pere hulgas! (0)
14. aprill 2008

Dirigent Tarmo Leinatamm, kes peab nii mõnigi kord oma aiast võõrast prügi koristama, leiab, et ka räämas fassaadi eest võiks majaomanikele trahvi teha.

Dirigent Tarmo Leinatamm, kes peab nii mõnigi kord oma aiast võõrast prügi koristama, leiab, et ka räämas fassaadi eest võiks majaomanikele trahvi teha.
Dirigent, riigikogu liige ja tuntud telenägu Tarmo Leinatamm leiab alati ka oma väga tihedast ajagraafikust hetke koduümbruse korrastamisele.
“Kõik mis maja ümber vaja ja oma silmapiirile jääb, teeme oma perega koos. Majaesine ja aed vajab kevaditi koristamist. Lisaks naise ilusalongi ümbrus, tegemist on sellise ettevõtmisega, kus ei saa sodihunnikut maja ette lubada. Seega on hooldada kaks majapidamist.”
Lemmiktööd on Leinatamme sõnul ikka need, mis seotud oma koduaiaga. “Samas on meil kodu lähedal Statoili tankla ja meie aeda visatakse pidevalt sealt pärinev taara ja menüüvalik,” kurdab Leintamm, kes ei jõua ära imestada ka seda, kuidas inimesed prahti teeäärtesse loobivad.
“Mis inimene see peab küll olema, kes sodi autoaknast välja loobib! Sõidan tihti ka Tartu vahet ja teeservad on lihtsalt jubedad,” kirjeldab Leinatamm avanevat vaatepilti. “Siiski loodan, et kui see põlvkond läheb mööda, siis asi paraneb. Meie põlvkond on veel teisest riigist ja ei oska mõnda asja hinnata.”

Leinatamm on naabrist parem
Dirigendil veel üks mure kurta. Kunagi laotati tema kodutänaval uued asfaldikihid vanadele peale, keegi seda õhemaks ei freesinud. Nüüd on nii, et Leinatammede koduaed on pool meetrit madalam ja kogu lumesulamise ja vihmavesi voolab aeda. Linnavalitsus lubas Pärnu maantee siiski korda teha ja hoolitseda äravoolu eest.
“Ei tea, kas meie pere on Pääskülas just kõige korralikum, kuid esimese kümne hulgas kindlasti,” kuulutab Leinatamm. “Ei tahaks küll halvasti öelda, kuid mõnel inimesel ümbruskonnas võiks küll majaümbrus rohkem korras olla.
Ei oska öelda, kas meie eeskuju on nakkav, kuid arvan, et kui ka linn käiks hoolsamini tänavaid koristamas, siis vaataksid majaomanikudki, et läheks ka välja ja teeks majaesise puhtaks või ostaks poest tilga värvi ja teeks fassaadi korda.
Majaesine võib ju puhas olla, aga kui fassaad pole korras, on asi hullem. Nii palju need vahendid ka ei maksa. Belgias saab näiteks räämas fassaadi eest trahvi ja seda ma pooldaks siin ka.”
Leinatamme meelest on Tallinn lennuki pealt vaadates tegelikult ilus roheline linn.
“Ka heakord on siiski paremas seisus kui 90ndatel, kui inimesed tegelesid lihtsalt hinge sees hoidmisega,” leiab ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.