"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
HEAKORRAKUU: Puhastuskampaaniad Euroopa linnades (0)
14. aprill 2008

Arvutimäng ja CD-plaat teevad linna puhtaks

Arvutimäng ja CD-plaat teevad linna puhtaks

ATEENA VÕITLEB SIGARETIKONIDEGA:
Kevadkoristus ja heakorrakampaaniad toovad üle maailma kokku suure hulga vabatahtlikke. Näiteks Ateena käivitas veebruari lõpus prügi mahaloopimise vastase kampaania “Leia õige koht”, et võidelda kõige levinuma tänavaprügiga, nagu plastpudelid ja sigaretiotsad. Kampaania raames paigaldatakse käidavamatesse kohtadesse plakatid, millel on fotod prügist, mis vedeleb linna tuntud paikades, ja kiri “See ei ole õige koht. Leia prügi jaoks õige koht!”. Lisaks paigutatakse linna 10 kauplusesse kioskid, kust vabatahtlikud jagavad linna heakorra infot ning kampaaniaga seotud T-särke ja laserplaate. Kampaania kodulehelt leiavad külastajad infot nii kampaania kui ka linna prügimajanduse kohta. Samuti prügiteemalise arvutimängu, mis näitab, kuhu üks või teine äravisatav ese peab käima.

60 000 INIMEST TALGUTEL KANADAS:
Ottawa linn Kanadas tähistab heakorrakuud 15. aprillist 15. maini. Korrastustöödes osaleb kuni 60 000 vabatahtlikku vaid miljonist linnaelanikust. Lisaks elanikele korrastavad linna ja töökohti ka ettevõtted.
Vabatahtlikud jagunevad rühmadesse, nende töö tulemusi hindab spetsiaalne komisjon. Tublimaid gruppe ootavad auhinnad.

HELSINGIS KERGEM PUHASTADA:
Helsingi loodab kevadkoristustöödega valmis olla 1. juuniks. Helsingis läheb suur osa lendlevast materjalist koos sademeveega kanalisatsiooni, samal ajal kui Tallinnas tuleb kogu tänavasaast kokku koguda. See tähendab oluliselt suuremat töö- ja ajakulu. Tallinnas on aga sademevee kanalisatsioon vaid 46% tänavatest, Helsingis 98%. Helsingi on kandnud ka Euroopa puhtaima linna tiitlit ning on algatanud kampaania “Korja üles üks praht päevas!”, mille käigus peaks iga inimene iga päev ühe prahi üles korjama ja prügikasti panema.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.