"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lapsed osalevad linnulauluhommikutel (0)
14. aprill 2008

Rahvusvahelise õuesõppe aasta üritusena korraldab Tallinna Keskkonnaamet koostöös MTÜga Loodusring märtsis ja aprillis Tallinna koolidele linnulauluhommikuid ja geoloogia välitunde.
Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on õuesõppe eesmärk suunata lapsi kooliümbruse loodust märkama ja selle vastu huvi tundma, kaasates selleks oma ala tippspetsialiste. “Ehedas looduskeskkonnas toimuv õpe köidab kogu maailmas üha enam tähelepanu,” nentis Boroditš. “Rootsis tehtud uuringud on näidanud, et õues õppimine vähendab oluliselt koolistressi ning maandab laste vahel tekkivaid pingeid. Isiklik kogemus suurendab huvi aine vastu ning arendab hoolivat suhtumist ümbritsevasse."
Linnulauluhommikute eesmärk on süvendada teadmisi lindudest ja õppida neid laulu järgi eristama. Linnulauluhommikuid korraldab harrastusornitoloog Peep Veedla. Linnulaulutunnis osaleb kokku 42 klassi ja geoloogiatunnis 10 klassi kuuest koolist. Eelmisel aastal osales linnulauluhommikutel 374 õpilast. Kui tänavu plaaniti tunde poole rohkem ehk 20, siis oli nõudlus tunduvalt suurem.
Geoloogia välitunde annab Kalle Suuroja. 45minutise retke eesmärk on kooliümbruse looduse, eeskätt pinnavormide ja maapõuega seonduva (kivimid, mineraalid, maavarad ja nende ilmingud) tutvustamine nähtu ja kogetu najal. Pööratakse tähelepanu keskkonnaprobleemidele ja sellele, mida saaks ette võtta nende kõrvaldamiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.