"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Taksojuhtide vähene keelehuvi (0)
14. aprill 2008

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli julgustab venekeelseid taksojuhte õppima eesti keelt, kuid ei nõustu sellega, et Tallinn peaks keelekursused nende eest kinni maksma.

Mutli sõnul on rõõm tõdeda, et venekeelsed taksojuhid soovivad riigikeelt õppida. “Kuid ma ei arva, et eesti keele kursused peaks linnavalitsus kinni maksma, kuna see küsimus kuulub juba riigi kompetentsi,” jätkas Mutli. 2006. aastal lasi linnavalitsus koostada ja trükkida spetsiaalselt taksojuhtidele mõeldud vestlussõnastikud. “Paljud Tallinna taksojuhid jäävad võõrkeeltes suhtlemisel hätta ja nimetatud trükis on kindlasti heaks abimeheks nende igapäevases töös,” ütles Mutli. “Aga kõike ei saa taksojuhtide eest ära teha. Vaatamata taksojuhtide keeleõppe soovile, ei ole umbes pooltele trükitud vestmikele siiani keegi järele tulnud.”
Vestmikud taksojuhtidele valmisid Tallinna Linnavalitsuse tellimusel ja sisaldavad enimkasutatavaid väljendeid eesti, soome, vene ja inglise keeles.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.