"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
HEAKORRAKUU KÄIB TÄIE HOOGA: Linnapea ja Vanilla Ninja korraldasid Kadriorus koristustalgud (0)
28. aprill 2008

Vanilla Ninja käis heakorrakuu raames koos linnapeaga Kadrioru pargis maha visatud prahti korjamas, soovides, et elanikud korjaksid iga päev üles ühe prügi.

Vanilla Ninja käis heakorrakuu raames koos linnapeaga Kadrioru pargis maha visatud prahti korjamas, soovides, et elanikud korjaksid iga päev üles ühe prügi.

Eelmisel esmaspäeval kohtus Tallinna linnapea Edgar Savisaar Poska majas tüdrukutebänd Vanilla Ninjaga. Linnapea vestles bändiliikmetega sõbralikult ja tundis huvi nende tulevikuplaanide kohta. “Olen sellest bändist juba ammu lugu pidanud ja talle alati pöialt hoidnud. Arutasime, kuidas võiksime tulevikus koostööd teha,” lausus Savisaar.
Pärast lõunasööki siirdus linnapea koos ninjatüdrukutega Kadrioru parki, et seal väiksed koristustalgud ette võtta. Koos tassiti maas vedelev praht Luigetiigi lähedal asuvasse prügikasti. Möödakäijad jälgisid ammulisui tuntud inimestest koosnevat seltskonda, kes pargis askeldas. “Ilm oli ju ilus ja mõtlesime, et kui me juba lähedal Poska majas olime, siis miks mitte üks koristusaktsioon ette võtta,” rääkis linnapea. “Kadriorg on muidu puhas, kuid tahaksime, et see oleks veelgi ilusam paik. Aga kui keegi ei viskaks prügi maha, vaid inimesed korjaksid iga päev maast ühe prügi üles, siis oleks terve Eestimaa palju ilusam koht.” Ansambel lootis aga, et nende eeskuju nakatab ka teisi inimesi.
Kadriorus käinud Pealinn küsis ninjatüdrukutelt, kas nad ennegi on vabatahtlikult mõnes koristuskampaanias osalenud, kuidas on lood heakorratöödega kodus ja kas praegused noored hoolitsevad piisavalt oma ümbruse eest.

 * * * * *
Katrin

“Koolis tuli ikka koristusaktsioone ette, viimasel ajal on olnud muusikaga nii palju tegemist, et pole jõudnud kusagil osaleda, kuid sellel aastal võtan kindlasti osa. Meil on pere koduaias samuti tegemist, mulle endale meeldib lehti riisuda.
Arvan, et küllalt on noori, kes osalevad heakorraaktsioonidel, hoiavad oma ümbrust korras ja arvavad, et see on lahe. Muidugi võiks ümbrus puhtam olla ja selliseid noori rohkem.”

Piret
“Meil kodukülas on kevaditi talgud ja just hiljuti koristasin seal suure hooga. Sain ikka korraliku kotitäie prügi. Tahaks loota, et noored hoolivad oma ümbrusest. Ei saa nüüd öelda, et näiteks need, kes maantee äärde prügi loobivad, on ainult noored. Muidu on aga see julm, kuidas inimesed oma ümbrust lagastavad. Pole ju raske ühte prügikotti võtta ja prügi mitte tee äärde visata! Prügikotte müüakse isegi igas tanklas. Oleme üritanud Lennaga paar korda lihtsalt mere äärde piknikule minna, kuid oleme pidanud sealt ära tulema, sest tihti on looduses suured prügihunnikud.”

Lenna
“Ma ei ole veel saanud kusagil korrastusüritusel osaleda, sest mul on teatris etendused. Kodu juures ei ole mul eriti midagi koristada, küll aga maakodus. Kuigi me ise selle aastaringselt puhtana hoiame, on selle ümber teede ääres palju prügi ja selle koristamise plaanin küll ette võtta. Ka 3. mail (siis toimub heakorrakampaania “Teeme ära” – toim) tahaksin korrastamises osaleda, arvan, et see ei võta tükki küljest.”
Sarnaselt Piretile arvan, et ei saa öelda, et kõik noored ei hoia puhtust, inimesi on igasuguseid ja on palju neid, kes seda teevad.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.