"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Kodutänavad saavad suvel uue teekatte (0)
12. mai 2008

Sel südasuvel saavad auguvabaks üle 140 väiksema tänava ja kõnnitee, sest linn rahastab tänavu kvartalisiseste teede remonti 10 korda suurema summaga kui mullu.

Sel südasuvel saavad auguvabaks üle 140 väiksema tänava ja kõnnitee, sest linn rahastab tänavu kvartalisiseste teede remonti 10 korda suurema summaga kui mullu.
“Augud on juba nii sügavad, et autod jäävad põhjapidi kinni või vajavad august läbi sõites remonti,” kirjeldas OÜ Volbeko juhatuse liige Ivo Valvet Vase tänaval oma töökohaesise teekatte seisukorda. Sinna platsile pargivad oma autosid ka kõik teised Narva maantee 19/21/23 asukad ja Tallinna ülikooli tudengid.
“Siin majas on postkontor, ilusalongid ja poed,” sõnas Valvet. “Tulemus on see, et kliendid eelistavad sõita sellisesse kohta, kus auto jääb terveks. Lisaks on vihma ajal augud triiki vett täis ja neist läbi sõitvad autod pritsivad jalakäijaid.”
Valmet on siiski juba kuulnud, et linn teeb tänavu tänavalõigu korda.
“Linnavalitsuse lubadus oli selline, et töö võetakse ette,” rääkis Valvet. “Kõigil on hea meel, kui linn selle tänava korda teeb. Firmadel saaksid käia kliendid. Majaelanikud saaksid korralikult oma autosid parkida ja neil saaksid käia külalised.”
Narva maantee 19/21/23 korteriühistu direktori Maile Illaku sõnul on linn seda teed ka enne remontinud, kuid vahepeal möödunud pikk aeg on teinud oma töö.
“Linn on meid varem ka aidanud,” lausus ta. “Tegemist on aga siiski linna maaga ja ühistu ei jõuakski seda korda teha, kuna see oleks liiga kallis.”

Augustiks tööd valmis
Seni on linna raha kulunud halvas seisukorras magistraalide parandamisele ja seetõttu on väiksemad tänavad ja kõnniteed jäänud tähelepanuta. Väiketeede ehitamise ja remondi vajadus on aga üha tiheneva liikluse tõttu pidevalt kasvanud.
“Tänavu andis linn aga väiksemate teede remondiks 90 miljonit krooni, mis on ligi 10 korda rohkem kui mullu. Selle eest saame tõesti rohkem ära teha kui siiani,” selgitas Tallinna Kommunaalameti ehituse ja järelevalve osakonna peaspetsialist Riina Libe.
Mullu valmis Tallinnal ka kõnni- ja kvartalisiseste teede remondikava aastateks 2008–2012. Sellel aastal remonditakse väiketeid 146 kohas, lisaks valmib kaheksa paiga remondiprojekt. Tööd peavad valmis olema 4. augustiks.
Kommunaalamet saab firmadelt remonditavate teede nimekirja teada nädala kaupa. Sel nädalal lähevad remonti näiteks kõnniteed Pärnu maanteel Musumäe kõrval ja Köleri tänaval ning Gildi tänav. Eelmisel nädalal käisid tööd juba Uue tänava parklas ja Kanutiaias.
Kokku remondib linn nelja aasta jooksul 500 000 ruutmeetrit väiketeid ja 250 000 ruutmeetrit kõnniteid.
Kava kohtleb linnaosi võrdselt, arvestades kvartalisiseste teede mahtu ning elanike arvu konkreetses linnaosas. Igal aastal eraldab linn kvartalisisestele teedele vähemalt 70 miljonit krooni ning kõnniteedele vähemalt 20 miljonit krooni. Praegusi hindu arvestades on selle eest võimalik korrastada 100 000 m² kvartalisiseseid teid ning ca 50 000 m² kõnniteid.
* * * * *

Väiketeede remondikava 2008–2012

Kvartalisisesed teed (m3)     Kõõnniteed (m3)

Haabersti 10 000 5000
Kesklinn 11 000 5700
Kristiine 7500 3800
Lasnamäe 27 500 12 700
Mustamäe 16 000 8000
Nõmme 10 000 5000
Pirita 4000 2800
Põhja-Tallinn 14 000 7000
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.