"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Lasteaiarühmad said jäähallis tasuta lustida (0)
12. mai 2008

Tallinna kõige tervislikumaks linnaosaks pürgiv Haabersti viib haridusameti toel lasteaialapsi tasuta sportima, sest tihti puudub vanematel raha, et lastes spordihuvi äratada.

Tallinna kõige tervislikumaks linnaosaks pürgiv Haabersti viib haridusameti toel lasteaialapsi tasuta sportima, sest tihti puudub vanematel raha, et lastes spordihuvi äratada.
Aprillis organiseeris Haabersti linnaosavalitsus piirkonna lasteaedadele tasuta külaskäigu Premia jäähalli. Üritusel osales 157 last nii linnaosa eesti kui ka vene lasteaedadest, uisutama ja tagasi viis lapsi linnaosa poolt makstud buss.
Haabersti lasteaia Karikakar 3A rühma õpetaja Svea Pool kinnitas, et lastevanematel on ürituse üle väga hea meel. “Enamik neist soovib, et lasteaiarühm käiks vähemalt kaks korda kuus kuskil väljas,” lausus Pool. “Ka lapsed olid tõeliselt fantastilised, mõned olid ju esimest korda jää peal ja väga elevil. Alguses hoidsid käest kinni, kuid said tõesti kiiresti uisutamise selgeks. Kõigil lastel pole võimalik igal pool käia ja tihti ei mindagi kuskile, sest vanematel on ju ainult töö ja töö kogu aeg.”
Linnaosavanema asetäitja Aivo Toomistu usub, et tänapäeva varanduslik kihistumine mõjutab ka spordiga tegelemist. Tema sõnul suhtusid lasteaiad ja ka vanemad ideesse esialgu siiski ettevaatlikult. “Kunagi ei tea ju, mis võib lastega jääl juhtuda. Tagantjärele tuli aga ainult positiivset tagasisidet.”
Jääväljal käinud Karikakra lapsed tahaksid kindlasti ka teistesse kohtadesse koos rühmaga sportima minna.
Tennist mängiv Henri tutvustaks teistele hea meelega väljakul oma hobi ja judot õppiv Lars-Marcusel poleks midagi selle vastu, kui lasteaiasõbrad talle ka võitlusmatile külla tuleksid. “Hea meelega näitaks, mida oskan,” ütles Lars-Marcus. “Ja ma olen juba teistele seda õpetanud ka, vähemalt pooled kuulasid, eriti siis, kui ma tõin kapist kimono ja panin selle omale selga.”
Linnaosa plaanib uisutamisega jätkata ja tutvustada lastele tasuta ka kõiki teisi oma territooriumil leiduvaid sportimispaiku, nagu ujula ja spordisaalid.
Toomistu soovib, et ideest haaraksid kinni ka teised linnaosad, lapsevanemad ja hoolekogud ning spordialgatus leviks üle linna.
Ka Tallinna Haridusameti koolivälise töö osakonna peaspetsialist Merike Kivimäe lubab, et säärased projektid saavad võimaluste piires toetust ka edaspidi.
Uisutamisürituse valmistas ette MTÜ Hokiklubi Purikad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.