"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
LUGEJA MÄLETAB: Tallinna esimene teletorn (0)
12. mai 2008

1955. aasta 19. juulil lasi Eesti Televisioon eetrisse esimesed ametlikud saated.
Selleks oli püstitatud 180 meetri kõrgune saatemast Gonsiori tänavale praegusele XXI kooli spordiväljakule.
Suurema osa oma elust Tallinnas veetnud Tiia Hansen mäletab, kuidas see mast püstitati.
“Käisin XXI kooli teises klassis ja istusin aknapoolses reas,” meenutab Hansen. “Vaatasin läbi akna, kuidas kraana telemasti osi üksteise peale tõstis ja töömehed neid kokku keevitasid. See tundus mõnikord põnevam kui õpetaja jutt. Loomulikult ei lubanud õpetaja tunni ajal ehitamist jälgida, kuid seda põnevam see tundus.”
Esimeste saatepäevade alguses ilmus alati ekraanile vana telemasti kujutis, millest väljusid ringikujulised “telelained”. Telemast jäi kasutusse kuni 1980. aastani, mil valmis praegune Tallinna teletorn.

Pealinn tänab Tiia Hansenit loo ja Arvo Kaaritsat vana teletorni foto eest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.