"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
NÄDALA OKAS-ROSIN-RÄHKEL (0)
12. mai 2008

NÄDALA OKAS
LIIGA AHNED ÄRIMEHED?

Nn vanades Euroopa riikides ei jäänud maailmas toimunud toiduainete hinnatõus ainult tarbijate õlgadele, vaid osa kuludest võtsid enda kanda ka tootjad, hulgi- ja jaekaupmehed jt. Seega tõusid toidukaupade hinnad neis riikides näiteks märtsis võrreldes mullusega keskmiselt vaid 5–6 protsenti, meil aga üle kahe korra rohkem. Eestit tabanud toidukaupade hinnaralli taustal mõjub see fakt eriti masendavalt.

NÄDALA ROSIN
ODAVAMALT REISILE?

Majanduslanguse ainuke hüve olla see, et siis kukuvad tavaliselt elektroonika ja kodukaupade hinnad. Autohinnad olevat juba langenud ja odavamaks peaksid minema ka turismireiside hinnad ja puhketeenused.

NÄDALA PÄHKEL
500 KROONIGA KUUS SÖÖNUKS?

Vaesem kolmandik Eesti elanikkonnast saab toidule kulutada 533–887 krooni pereliikme kohta kuus, mis teeb 17 krooni päevas, näitas konjunktuuriinstituudi uuring. Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul on asja juures kurb see, et kahe aasta võrdluses ei ole seda toiduraha perele juurde tulnud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.