"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
TALLINN KUI INNOVAATOR JA EESTVEDAJA (0)
12. mai 2008

ULTRAMOODNE TALLINN:
Kui Tartus või Pärnus – rääkimata muudest linnadest – ei ole sul ID-piletiga võimalik ühistranspordis sõiduõigust tõendada, siis meil saab seda teha juba viis aastat. See on haruldane kogu Euroopas.

VÕLANÕUSTAMISEST ­HÄIRENUPUNI:
Ammu enne emapalka sündis siin 5000kroonine sünnitoetus. Just Tallinnas loodi esimesena ka võlanõustamise teenus ja eakatele koduõendus- ja häirenuputeenus, puuetega inimestele invatransporditeenus ning kodututele tasulised sotsiaalmajutusüksused.
Ka ravikindlustamata inimeste arstiabi on linn erinevalt paljudest teistest omavalitsustest aastaid toetanud.

PEREDELE KORTERID:
Ükski omavalitsus pole püüdnud noortele peredele ega sundüürnikele ehitada massiliselt eluasemeid. Äsja algatati Tallinnas Euroopa eeskujul juba teine elamuehitusprogramm, jätkuna esimesele kavale “5000 eluaset Tallinnasse”.

RAHVA ARVAMUSE ­KÜSIMINE: Teised omavalitsused pole teinud rahvaküsitlust, et teada saada elanike arvamust mõne otsuse tegemisel. Tallinnas on seda tehtud tervelt kahel korral: kui küsiti Harju tänava saatuse ja alkoholimüügi piirangute kohta.

VIINA JA MÄNGUPÕRGUTE VASTU:

Tallinn keelas esimese omavalitsusena öise alkoholimüügi, mille järel astusid samasuguse sammu enamik Eesti teisi linnu ja valdu. Samuti hakkab sügisest kehtima nõue, et alkohol peab kaupluses olema muudest jookidest eraldi. Võimalik, et piiratakse ka kasiinode lahtiolekuaegasid.
Esimesena avati ka noortele suunatud alkoholivabad kohvikud. Lisaks plaanitakse Tallinnasse Eesti esimest kainestusmaja.

TULEVIKUVISIOON:
Tallinn on haaranud härjal sarvist ja probleemide eitamise asemel on ta saanud riigist palju varem valmis nii oma rahvastiku tervise arengukava, HIV/AIDSi ennetuskava jpm tulevikku vaatavaid dokumente.

KODURAHU:
Pealinn püüab pronksiööga tekkinud pingeid igati leevendada ja selle nimel on algatatud mitmeid ulatuslikke integratsiooniprojekte, samuti Kodurahu foorum.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.