"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tunnipiletid tulevad müügile piletiraamatuna (0)
12. mai 2008

Tallinna ühistranspordisüsteem täieneb uute piletiliikidega, lisatakse ühe ja kahe tunni piletiraamatud ning seoses muudatustega AS Elektriraudtee liinivõrgus kehtestatakse kiirrongi ühiskaardid ja soodusühiskaardid vastavalt ettenähtud tsoonidele.
Ühtlasi muutub tunnipileti kasutamise kord sõidul ekspressbussides.
Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli märkis, et kui varem oli võimalik osta üks ühetunnipilet, mis maksis 18 krooni, siis nüüd saab neid osta 10 kaupa, makstes ühe tunnipileti eest 2 krooni vähem ehk siis 16 krooni.
Sama lugu on ka kahetunnipiletiga, kus korraga 10 kahetunnipiletit ostes tuleb ühe pileti hinnaks 22 krooni. Ostes ühe kahetunnipileti, maksab see ikka 24 krooni. “Eesmärk on muuta sõitjatele tunnipiletite soetamine mugavamaks ja hinnalt soodsamaks,” märkis Mutli.
Tingituna AS Elektriraudtee poolt senisele Keila kiirrongile veel ka Aegviidu kiirrongi lisamisest on otstarbekas võtta kiirrongiliinide jaoks kasutusele uued ühiskaartide liigid, mis arvestavad praegu kehtestatud tsoone ja võimaldavad ka perspektiivselt uute kiirrongiliinide kavandamist.
Praegu on tunnipileti kasutamisel ekspressbussis sõitjal kohustus märgistada lisaks veel juhi käest ostetud lisatalong. “Seoses asjaoluga, et tunnipiletiga tehakse 2-3 sõitu ja iga sõidu jaoks peaks sõitja lunastama lisapileti, mis teeb olukorra mõistmise nii sõitja kui kontrolöri jaoks raskeks, tehakse ettepanek ekspressbussis lugeda sõiduõigust tõendavaks dokumendiks vaid tunnipilet,” rääkis Mutli.
Muudatuse rakendamisel paraneb tema sõnul teeninduskvaliteet. Teiste piletiliikide osas jäävad ekspressbussis kehtima senine sõidu eest tasumise kord ja sõidu eest tasumist tõendavad dokumendid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.