"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
6 küsimust: (0)
19. mai 2008

Silvi Vrait, laulja ja õpetaja

1. Millisest aktuaalsest nähtusest ühiskonnas võiks hea laulu teha?
Ma ei nimetaks mingit konkreetset nähtust siinkohal, kuid arvan, et kui üldse rääkida laulukeeles ühiskonnas hetkel asetleidvast, siis peaks tekstis peegelduma positiivne alge, positiivsed lahendused. Olen arvamusel näiteks, et kui võidelda on vaja, siis millegi eest, mitte millegi vastu. Siis on ka häid tulemusi loota. Paraku kipub nii olema, et see, mille vastu võideldakse, muutub tugevamaks.

2. Milline on hea paik ja viis lõõgastumiseks?
Selliseid on mitmeid ja valik tuleks teha võimalusel vastavalt sellele, mis hetkel meeldiks. Vahel on hea minna massaažisalongi, vahel olla kodus ja mitte midagi teha, vahel minna koos sõpradega loodusesse või näiteks restorani ja nautida meeldivat seltskonda ja maitsvat toitu. Võimalusi on muidugi veel.

3. Mis teeb elu mõnusaks?
Elu teeb mõnusaks see, kui saab tegelda sellega, mis meeldib, kas või meeldiva tööga, ja väga oluline on osata puhkuse ja töö vahel tasakaalu hoida. Tegelikult vastaks sellele küsimusele ka eelmine vastus.

4. Mis tuju ära rikub?
Tuju ei tohikski millelgi lasta rikkuda, aga paraku pole seda kerge teostada. Kui me laseme millelgi, sageli väga tühisel asjal, tuju rikkuda, siis tuleb sageli niiöelda endasse vaadata, sest tihti me arvame, et teised rikuvad me tuju, aga see, mis meiega juhtub, on paljus meie enda peegeldus. Kui elus juhtub midagi väga kurba, siis on arvata, et tuju väga hea ei ole, kuid ka siis aitavad peale mõtlemise murest üle ka head sõbrad ja targad õpetajad.

5. Mida peaks tegema, et kasvaksid head lapsed?
Kui püüda väga lihtsalt vastata, siis lapsi tuleb armastada ja nendesse suhtuda kui isiksustesse, kellel on meile palju õpetada. Nad ei ole meie omand, me anname neile võimalusi ennast leida, kuid tänu nendele leiame me sageli ka iseennast.

6. Kui te ei oleks laulja ja õpetaja, siis millisel elualal te ilmselt tegeleksite?
Ma ei tea, kes ma oleksin. Võimalik, et näitleja, kuid ka see tee on mulle juba tuttav. Võib-olla oleks minust hea psühholoog saanud. Paraku on minust just see saanud, kelleks ma olin määratud saama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.