"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Lapsed ootavad hooldusperesid (0)
19. mai 2008

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet kutsub koostööle inimesi, kellel on võimalusi ja tahtmist võtta oma perekonda lühemaks või pikemaks ajaks kasvama võõras laps.
“Igas peres võib ette tulla raskeid perioode, mil vanemate murekoorem on sedavõrd suur, et lastele ei suudeta enam tagada vajalikku hooldust ja tähelepanu,” ütles Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti lastekaitse peaspetsialist Reet Rääk. “Kriisist on kergem välja tulla, kui perele osutatakse abi laste kasvatamisel.”
Ainult nõustamisest tema sõnul alati ei piisa, vahel tuleb lapsed anda hooldada neile, kes sellega vanematest paremini toime tulevad.
Oodatud on kõik, kellel on laste kasvatamise kogemusi ja kes saaksid võtta oma koju hooldada kooliealisi lapsi õppeperioodil viiel ööpäeval nädalas, pühapäeva õhtust kuni reede õhtuni.
Eriti oodatud on isikud, kes elavad Tallinnas või selle läheduses ja kes ei tööta, on pensionil või hooldavad oma lapsi kodus. Hooldajale makstakse töötasu, mille suurus sõltub tööajast ja hooldusel olevate laste arvust, ning kaetakse lapse ülalpidamisega seotud kulud.
CV ja avaldus sooviga võtta hooldusele koolilapsi tuleb saata aadressil: Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet, Narva mnt 11d, Tallinn 10151. E-posti aadress on sotsiaal@tallinnlv.ee.
Kodudes on ka lapsi, kes vajavad asendushooldust perekonnas. Lapse perekonnas hooldajale maksab pensioniamet lapse perekonnas hooldamise toetust (3000 krooni kuus), millele lisanduvad lapsetoetus ja teised toetused või pension, kui nad on lapsele määratud.
Tallinn toetab hooldajaid täiendavalt siis, kui riiklike toetuste kogusumma jääb alla 14aastase lapse hooldamisel alla 3300 krooni ja 14aastase ja vanema lapse toetus alla 3800 krooni.
Isikud, kes soovivad hakata kasuvanemaks vanemliku hoolitsuseta lapsele, saavad lähemat informatsiooni hooldusele esitatavate nõuete, hooldusvanemate koolituse ja hoolduse vormistamise kohta lastekaitse peaspetsialistilt Reet Räägult telefonil 645 7802.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.