"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Jäneste paradiis jääb sündimata (0)
26. mai 2008

Kuna erafirma Ühisteenused bussijänestele Riigikohtu otsusel enam trahvi teha ei saa, hakkavad piletita sõitjaid trahvima nüüd linnapolitseinikud. Ka juba määratud trahvid tuleb kindlasti ära maksta.

Kuna erafirma Ühisteenused bussijänestele Riigikohtu otsusel enam trahvi teha ei saa, hakkavad piletita sõitjaid trahvima nüüd linnapolitseinikud. Ka juba määratud trahvid tuleb kindlasti ära maksta.
Seega jänest sõita karistamatuse üle rõõmustades siiski ei maksa, sest linnavõimud võtsid möödunud nädalal tööle 14 mittekoosseisulist piletikontrolöri.
“Ka erafirma Ühisteenused kontrollib pileteid nagu ennegi,” lausus abilinnapea Jaanus Mutli. “Kui ta aga avastab “jänese”, siis kutsub munitsipaalkontrolli. See teeb lihtsalt piletikontrollile kuluva aja palju pikemaks.”
Tallinna Transpordiameti juhi Andres Harju sõnul tuleb juba määratud trahvid tingimata ära maksta. “Kohtuotsus kontrolli põhiseadusele vastavuse kohta jõustub avaldamise hetkel. Otsusel ei ole tagasiulatuvat jõudu,” selgitas Harju. Niisiis, kui trahv polnud vaidlustatud 15 päeva jooksul, antakse nõue edasi kohtutäiturile. Harju lisas, et Riigikohtu otsus ei nõua ka juba makstud trahvide tagastamist.
Lähiajal muutub piletikontrolli süsteem aga täielikult, kuna linn peab katkestama lepingu firmaga Ühisteenused ja võtma tööle 60 kontrolöri. Selleks on linnal täiendavalt vaja 20 miljonit krooni. Firma Ühisteenused võib ka nõuda linnalt hüvitist, mille suurus on ettearvamatu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.