"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Kas teie linnal on oma leht või telekanal? (0)
26. mai 2008

ERIK HANSEN, OSLO
Oslos on viimased kuus aastat olnud linnal oma ajaleht Oslona (Oslo Täna), mis jõuab tasuta iga Oslo elaniku postkasti. Isegi nendesse, kus on peal kiri “Tellimata posti mitte saata”, sest informatsiooni levitamine on linna kohustus. Ajaleht pakub infot linna teenuste kohta ning on 60 lk paks. Aastas korra saavad kõik linnaelanikud tasuta oma postkasti ka kataloogi kõigi linna teenuste ja toetuste kohta.
Oslo linna lehe artiklid on pälvinud tunnustust ka ajakirjandusvõistlustel.

EERO WARONEN, HELSINGI
Helsingi annab välja linna oma lehte Helsinki Info, mis jõuab samuti tasuta kõikidesse Helsingi kodudesse ehk kõigi inimeste postkasti. Samuti saab lehte kätte kõikidest raamatukogudest ja linna mitmetest teenindusasutustest. Leht kirjutab linna kultuurielust, avalikest teenustest, ajaloost ja paljust muust.

KIM GI PYEONG, KOREA TELEKANAL KBS
Souli linnal on oma ajaleht, mis räägib põhiliselt linnadisainist. Linn disainib palju, ehitab uusi hooneid ja taastab vanu.
Samuti on Soulil oma linnatelevisioon, aga ainult internetis. Nii kulub saatepäevale ehk vaid 25 dollarit. Vahel esineb seal ka linnapea ja saade on elanike seas populaarne. Tavaliselt räägitakse televisioonis uuendustest linnas, näiteks suure ülelinnalise võimla ehitusest või eelarvest.

ZEYENEP ÖZYOL, TÜRGI CNN
Türgis on lugematul hulgal kohalikke telekanaleid, osasid toetab või omab valitsus või omavalitsus. Samuti on peaaegu igal linnal oma kohalik ajaleht, kus räägitakse kohalikest sündmustest, linna ja selle elanike vajadustest ning näiteks kuritegevusest. Neis on infot ja teemasid, mis on kohalikele inimestele hädavajalikud ja millele tahab see piirkond ülejäänud riigi tähelepanu pöörata.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.