"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Möödunud aastal juhtus lastega ligi 20 000 õnnetust (0)
26. mai 2008

Sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja asetäitja Ene Tombergi sõnul registreeriti möödunud aastal Tallinnas 19 762 laste õnnetusjuhtumit.
Suur osa õnnetustest juhtub tema sõnul lastega vanuses 1–4 aastat, mil laps on täiskasvanute järelevalve all kas kodus või lasteaias. 5,5% arsti juurde pöördunutest suunatakse haiglaravile.
“Suur olmetraumade arv viitab vajadusele pöörata suuremat tähelepanu vigastuste ennetusele, teavitades võimalikest riskifaktoritest nii lapsevanemaid kui õpetajaid,” ütles Tomberg. Vigastuste teket soodustavateks teguriteks on tema kinnitusel ohtlik keskkond, näiteks teed, õued, mänguväljakud, lasteaia õueala, peale selle ka vanemate vähene informeeritus õnnetuste tekkepõhjustest, lapse käitumishäired ja vähene ohuteadlikkus, samuti halb füüsiline või vaimne tervis.
Abilinnapea Merike Martinson ütles, et hiljuti kinnitatud Tallinna rahva tervise arengukavas aastani 2015 on ühe olulise strateegilise suunana laste ja täiskasvanute liikluskäitumises ette nähtud muuta helkuri, jalgrattakiivri ja turvavöö kasutamine sagedamaks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.