"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Pealinna lapsed on ­sotsiaalselt kaitstud (0)
26. mai 2008

Möödunud nädalal UNICEFi infoseminaril “Eesti laps ja õigus. Sotsiaalsed garantiid” esinenud Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on pealinna lapsed sotsiaalselt kaitstud.
Tallinnas on laste arv aastatel 2006–2007 kasvanud 4500 võrra ja sealjuures on lastekaitse hoolekandekulud tõusnud 61,1 miljonilt kroonilt 87,6 miljoni kroonini.
Linn on samal ajal kehtestanud mitmed uued toetuseliigid: ühekordne toetus puudega lapsele, 4. ja 5. sünnipäeva toetus alates pere teisest lapsest ning mitmike sünnitoetus. Samuti on linn ellu viinud uue lapsehoiuteenuse, intervallhoolduse puuetega lastele, laste abi- ja infotelefoni ning lastekaitse valveteenuse.
Nägemis- ja liikumispuudega lastele on tagatud isikliku abistaja teenus kodus ja koolis, päevahoiuteenus ja nädalalõpuhoid raske ja sügava vaimu- ja liitpuudega lastele, koolivaheaja päevahoid ja laagrid vaimupuudega lastele ja noortele ning invatransporditeenus.
Linnaeelarvest makstakse toetusi ka esmakordselt kooliminevale lapsele ning eriarsti visiiditasudeks.
Avatud on perekeskus ning töötavad ka noortekodu ja laste turvakeskused.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.