"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Taksodes hakkavad kehtima karmimad reeglid (0)
26. mai 2008

Tallinn kavatseb taksoveo eeskirja teha mitmeid märkimisväärseid muudatusi, näiteks on taksojuhtidel edaspidi keelatud töö ajal kanda teenindajale sobimatuid riideid, nagu dressid, töötunked ja rannarõivad. Ka ei tohi sisse lülitada klienti häirivat muusikat ega eksponeerida kõlvatuid ja erootilisi reklaame.
“Muudatuste eesmärk on täpsustada taksoveo firmadele, taksojuhtidele ja taksodele esitatavad nõuded, mille tulemusena peaks paranema taksokontrollide töö efektiivsus,” selgitas abilinnapea Jaanus Mutli. “Meie sihiks on tõsta pealinna taksonduse kvaliteeti ja nüüdisajastada taksoteenust,” lisas ta.
Sõidu puhul põhilisest teeninduspiirkonnast väljapoole on taksojuhil edaspidi õigus nõuda sõitjalt osalist või täielikku ettemaksu, arvestades sõidu oletatavat pikkust. Ettemaksu kohta peab taksojuht andma sõitjale vormikohase kviitungi. Tasaarvestus takso kasutamise eest tehakse taksomeetri näidu alusel sõidu lõpus.
Hinnakirja sõnastust muudetakse järgmiselt: mõiste “ootetunni hind” asendatakse mõistega “ajatariif”, mis rakendub alates liikumiskiirusest
22 km/h.
Kõik taksod peavad olema varustatud töökorras ABS-piduritega, töökorras esimeste turvapatjadega ja töökorras konditsioneeri või kliimaseadmega.
Eelnimetatud ja paljud teised spetsiifilised muudatused rakenduvad uue eelnõu kohaselt alates 1. juunist 2008.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.