"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Vanalinna päevad kutsuvad sel aastal abielluma (0)
26. mai 2008

2.–8. juunini toimuvad Tallinna Vanalinna Päevad peibutavad rahvusvaheliste esinejatega, Gipsy Kingi show’ga ja võimalusega linnarahva pilgu all abielluda.

2.–8. juunini toimuvad Tallinna Vanalinna Päevad peibutavad rahvusvaheliste esinejatega, Gipsy Kingi show’ga ja võimalusega linnarahva pilgu all abielluda.
7. juunil on võimalik Raekoja platsil kõigi silme ees abielluda. Igal täistunnil on plaanis registreerida laval kolm paari, selle jaoks on valmis linna tseremooniameister. Pinkide vahelt viiks punane vaip korraldajate poolt valmis pandud tõlla juurde, mis toimetaks noorpaari neid ootava pulmaautoni.
“Oleks unustamatu kogemus abielluda Raekoja platsil vanalinna päevade ajal ja suure publiku silme all,” lausus Kesklinna linnaosavalitsuse projektijuht Marje Kutser. Kellel abiellumise vastu huvi on, võib ennast kirja panna telefonil 645 7220 või e-aadressil rainer.nurme@tallinnlv.ee.
Kokku toimub nädala jooksul üle 350 kontserdi, etenduse, ekskursiooni, loengu ja töötoa ehk enam kui 50 sündmust päevas. Enamik üritusi on tasuta.
Kutser kinnitas, et vanalinna päevad käivad ühiskonna muutustega kaasas. “Näiteks on meil sellel aasta noortealal breigivõistlus ja Skoone bastionil rulluisu- ja rattakrossiüritus,” lausus ta. Vanalinna päevade traditsiooniline konverents on viimastel aastatel aga pühendatud rohkem globaalsetele probleemidele.

Laste mängumaa ja ­nukuteatrite festival
Igale suuremale huvirühmale ongi oma tegevuspaigad. Noorteala asub Tammsaare pargis, laste mängumaa ja elava ajaloo küla Tornide väljakul, käsitöömeistrite turg Vanaturu kaelas ja Kuninga ning Niguliste tänavatel, kontserte, tantsu- ja teatrietendusi antakse Raekoja platsil ning Harju tänava haljasalal. Lisaks vanalinna päevade kultuuriprogrammile toimub ka sellel aastal Eesti Nuku- ja Noorsooteatri poolt korraldatav rahvusvaheline nukuteatrite festival Tallinn Treff, mis seekord pakub etendusi beebidele ja beebiootel emadele. Uudne on sellel aastal Ernst Lubitchi Filmide Festival koostöös PÖFFiga.
Kutser loodab, et 2011. aastaks on vanalinna päevad koos Treffiga tuntud sündmus kogu Euroopas. “Inimesed, kes meil siin esinemas käivad, on need, kes selle info siit koju kannavad. Läbi nende saame reklaamida Tallinna kui kultuuripealinna 2011 ja üht kultuuripealinna silmapaistvamat üritust – vanalinna päevi ja Treff Festivali.”
Kutseri sõnul täiustub üritus iga aastaga. “Järjest enam oleme püüdnud tõsta ürituste kvaliteeti, et minna üle sisukamatele tegevustele, et saaksime pakkuda rohkem vaimukultuuri,” seletas Kutser. “Näiteks vanalinna päevade visioonikonverents, Vanalinna Akadeemia, muuseumide ööpäev ja teised üritused, mis pakuvad lisaks meelelahutuslikule ka harivat poolt.”

Kultuuride kohtumispaik
Igal aastal kannavad vanalinna päevad uut juhtlauset, selle aasta juhtlause on “Kultuuride kohtumispaik”. Lähtuvalt motost rikastab kultuuriprogrammi mitmerahvuseline esinejaskond. Artiste tuleb Gruusiast, Valgevenest, Ukrainast, Koreast, Hispaaniast, Norrast, Ungarist, Soomest, Itaaliast ja Venemaalt. Vanalinna päevade kulminatsiooniks on 6. juunil algusega kell 21.00 Raekoja platsil esinev Münchenist pärit Gipsy Kings Show, mis esitab menubändi Gipsy Kings lugusid tänapäevases võtmes.
Kogu vanalinna päevade programmiga saab tutvuda koduleheküljel www.vanalinnapaevad.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.