"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Lugeja mäletab: Eduard Vilde ausamba püstitamine (0)
02. juuni 2008

1965. aastal, veidi pärast Kirjanike Liidu hoone ehitamist, püstitati Harju tänava haljasalale Eduard Vilde mälestussammas. Tallinnas oli tulemas suur juubelilaulupidu –  100 aastat esimesest üldlaulupeost. Sellega seoses soovisid linnajuhid paigutada linna uusi skulptuure ja teha kiiresti ära teisigi töid. Mälestusmärgi autorid olid arhitekt A. Murdmaa ja kunstnik A. Erkel. Ehitustööd tegid insener Leonhard Sokk ja Tallinna Remondi- ja Linnaehitus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.