"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Lugeja mäletab: Eduard Vilde ausamba püstitamine (0)
02. juuni 2008

1965. aastal, veidi pärast Kirjanike Liidu hoone ehitamist, püstitati Harju tänava haljasalale Eduard Vilde mälestussammas. Tallinnas oli tulemas suur juubelilaulupidu –  100 aastat esimesest üldlaulupeost. Sellega seoses soovisid linnajuhid paigutada linna uusi skulptuure ja teha kiiresti ära teisigi töid. Mälestusmärgi autorid olid arhitekt A. Murdmaa ja kunstnik A. Erkel. Ehitustööd tegid insener Leonhard Sokk ja Tallinna Remondi- ja Linnaehitus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.