"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Linn taotleb Niguliste kiriku tagastamata jätmist (0)
09. juuni 2008

Tallinna linnavalitsus soovib, et linnavolikogu esitaks valitsusele ettepaneku jätta Niguliste muuseum-kontserdisaal, Neitsitorn, Tallitorn ning Lühikese jala väravatorn ja hoone tagastamata.
“Niguliste muuseum-kontserdisaal on Eesti Vabariigile ja Tallinna linnale oluline kultuuriobjekt ning omandireformi aluste seaduse sätetele vastavalt on võimalik see vara seetõttu tagastamata jätta,” ütles abilinnapea Kaia Jäppinen.
Hoolimata sellest, et kultuuriministeerium on nimetatud objektide osas juba 2001. aastal võtnud seisukoha need tagastamata jätta, ei ole vabariigi valitsus vastavasisulist otsust teinud.
Jäppineni sõnul on ka linnamüüri tornide ja nendevahelise müürilõigu tagastamine põhjendamatu, kuna tegemist on ajalooliselt väga huvitava ja visuaalselt atraktiivse piirkonnaga.
Tallinna linnavalitsus on huvitatud sellest, et kogu Taani Kuninga aiana tuntud endine kinnistu jääks avalikku kasutusse, mistõttu tehaksegi linnavolikogule ettepanek taotleda valitsuselt vara tagastamata jätmist.
Vara tagastamine eraisikule piiraks oluliselt külastajate võimalusi selle arhitektuuri- ja ajaloopärli nautimiseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.