"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Kas kodanikud väärtustavad avalikku ruumi? (0)
16. juuni 2008

Kui luua normaalne avalik ruum, siis kasutatakse seda aktiivselt. Harju tänava haljasala on ju kritiseeritud, kuid inimesed on selle päris kenasti omaks võtnud. Ka räägitakse, et rannapromenaad on tuuline paik, et milleks seda vaja, kuid kui sealt mööda sõita, on see alati inimesi täis. Vajadus kvaliteetse linnaruumi järele on tegelikult suurem, kui suudame pakkuda.

Endrik Mänd, linnaarhitekt

* * *
Avaliku ruumi olukord on praegu väga halb. Üks asi on see, mida tunneb autosõitja, ja teine, mida tunneb jalakäija. Linnavalitsus teeb vähemalt suuri ja häid plaane ja projekte, aga neid alati ei realiseerita, sest ikka on raha kusagile mujale vaja. Linn tegeleb avaliku ruumiga, kuid pinnapealselt, seda dekoreeritakse lillepottide, ja valitsusega koos sammastega. Suuremad tööd on eraettevõtjate õlul.

Inga Raukas, arhitekt ( pildil )

* * *
Inimesed on erinevad, nii ja naa. Üldiselt nende inimeste hulk pidevalt suureneb, kes väärtustavad. Vähem kasutavad ja oskavad hinnata linnaruumi need, kes elavad valglinnastunud piirkondades ehk linnast väljas.

Ülar Mark, arhitekt
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.