"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tule tähista võidupüha koos teistega (0)
16. juuni 2008

Eesti Vabariigi 90. juubeliaasta suve tähelepanu keskmes on Tallinn ning võidupüha tähistamine algab 22. juuni õhtul kell 22.22, kui Lasnamäel Jüriöö pargis süüdatakse pidulikult võidutuli.
Samal õhtul kogunevad paraadiüksused lauluväljakule ja Pirita teele, kus toimub paraadi peaproov. Võidupüha vastuvõtu kutsutud külalistele korraldab kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.
Võidupüha hommikul kell 8.30 pannakse pärjad Vabadussõja mälestusmärgile Reaalkooli juures. Sealsamas ühendatakse Tori mälestuskirikus süüdatud tuli Jüriöö pargist toodud tulega ja antakse kätte Tuletooja medalid koos vastavate tunnistustega.
Tänavu viivad võidutule presidendi käest maakondadesse kõigi Kaitseliidu malevate väljavalitud liikmed koos noorkotkaste organisatsiooni esindajatega. Sellise tuletoojate valikuga tahetakse rõhutada põlvkondade järjepidevust riigikaitses ja kodanikukasvatuses.
Traditsioonilise võidupüha paraadi eripära on tänavu selle suurus: rivis on ligi 1300 kaitseliitlast, kaitseväelast, eriorganisatsioonide esindajat, orkestranti.
Teine uudne moment paraadil on Eesti kaitseväe nn digilaiguga välivorm, mida esmakordselt sedavõrd suure hulga rivistunud võitlejate seljas näha saab.
Lisaks Eesti militaarsetele esindusorkestritele kaitseväest ja piirivalvest on tänavusel paraadil esmakordselt väljas ka Kaitseliidu koondorkester. Paraadi rivi ilmestavad lipumeeskonnad 14 välisriigist, meie partnerite juurest nii EList kui NATOst.
Paraadi lõppedes lendavad üle Tallinna NATO hävitajad, ka see on juba saanud traditsiooniks.
Paraadile järgneb meeleolukas ja tegevusterohke Harju Maakaitsepäev lauluväljaku merepoolsel alal. Linnarahvast ja paraadi külalisi kostitatakse sõdurisupiga, jagatakse päevakohaseid suveniire, kuulatakse sõjaväemuusikat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.