"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Loova linna eeldused? (0)
30. juuni 2008

Kunstnikele odav ateljee ja maksuvabastused
Aitaks õiglane süsteem, mille alusel saaksid kunstnikud soodsalt ateljeesid, see paneks looma. Nii on see Hollandis, kus lisaks kunstnikud ja kirjanikud ei pea maksma riigile tulumaksu. Linn võiks teha soodustusi galeriidele sarnaselt Katariina käigule ja Meistrite hoovile. Ainult kultuuri impordiga ära ei ela. Tuleks korraldada rahvusvahelisi kultuuriüritusi, nagu triennaale ja biennaale.

Jaan Elken, kunstnik

* * *
Rotermanni kvartal välja arendada
Erineva vaimsuse ja ajalooga piirkonnad võiksid kesklinna raames selgemini välja joonistuda. Rotermanni kvartali võimas potentsiaal on ikka veel suuresti kasutamata.
Tallinn on ehk kõige ambitsioonikam Eesti linn, mis tundub üheaegselt pingutavat mitmes täiesti erinevas suunas. Kahtlemata pakub see õhustik väljakutseid ja pulbitseb loovusest; samas aga ei jäta valitsev kõik-müügiks-maksku-mis-maksab mentaliteet palju ruumi sisevaatluseks.

Doris Kareva, kirjanik

* * *
Alahinnatud paigad ja puuduv ühistunne

Teatud linnaosad, nagu Kalamaja, Kopli, on alahinnatud. Ka nõukogude arhitektuuril on oma roll. Seda pole põhjust häbeneda, see ongi Tallinna voorus, et siin nii palju erinevaid ajastuid kõrvuti eksisteerib.
Minu silmis on puudu ka võimsast, positiivsest “tallinlase-tundest”. Pole tuntavat uhkus oma linna üle, “meie linna kodanikutunnet”. Tallinlased on ehk liiga skeptilised kõige suhtes.

Mikko Fritze, SA Tallinn 2011 juhataja
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.