"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Antibiootikum võib kahjustada maksa (0)
18. august 2008

Euroopa ravimiameti inimravimite komitee CHMP hinnangul võib antibiootikum moksifloksatsiin, mida müüakse Eestis nimega Avelox, kahjustada maksa ja soovitab seda sisaldavate suukaudsete ravimite kasutamist piirata.
CHMP võttis ravimi luubi alla seoses sagenenud maksakahjustuse juhtudega kasutajate hulgas, teatas Eesti ravimiamet oma veebilehel. Kuigi komitee jõudis järeldusele, et ravimi kasutamisest saadav kasu ületab endiselt võimalikud riskid, soovitab CHMP moksifloksatsiini sisaldavaid suukaudseid ravimeid kasutada üksnes juhtudel, kui teiste ravimite kasutamine ei ole võimalik või kui teised ravimid ei avalda piisavalt toimet.
Moksifloksatsiin on antibiootikum, mis on Euroopa Liidus kasutusel juba pea 10 aastat. Seda kasutatakse kroonilise bronhiidi ägenemise, haiglaväliselt omandatud pneumoonia ning ägeda bakteriaalse sinusiidi raviks, mõnes riigis ka väikevaagna kerge kuni mõõduka põletiku raviks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.